Koronavirus i mjere prevencije

Dječji vrtić Petar Pan
Zagreb, Španovićeva 18
Klasa:601-02/20-01/43
Ur.broj:251-586-01-20-01
Zagreb, 24.03.2020.
 
Na temelju dosadašnjih konzultacija s Gradskim uredom za obrazovanje i članka 48. Statuta ravnateljica donosi
Prve izmjene i dopune odluke o privremenoj reorganizaciji rada od 24.03.2020. do 17.04.2020

  1. Pridržavajući se izvanrednih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a uz činjenicu da je od 18.03.2020. broj prisutne djece iznosio 0, te uz očekivanje da će navedena prisutnost djece i dalje ostati na 0, ravnateljica donosi odluku da će se u gore navedenom razdoblju rad odvijati u smislu dežurstva najnužnijih radnika koji će voditi brigu o stanju objekata, čišćenju i održavanju, domar, spremačice, ekonom, a svi ostali radnici će dolaziti po potrebi odnosno biti u stanju pripravnosti ili raditi od kuće.
  2. Molimo sve roditelje i skrbnike za daljnje razumijevanje s obzirom na situaciju i novonastale okolnosti uslijed svih nemilih događaja koji su nas snašli i zahvaljujemo  Vam svima što ste se uspjeli organizirati.
  3. U skladu s navednim mole se roditelji da najmanje dan ranije najave potrebu za zbrinjavanjem djeteta radi pravovremene organizacije rada, budući da je broj radnika sukladno preporukama poslodavca sveden na minimum. Kontakt vrtića na koji možete najaviti  potrebu za zbrinjavanjem djeteta je: 01 3750-330 ili e-mail: vrtic.petarpan@zagreb.hr.
  1. Ova Odluka vrijedi do nove odluke ili opoziva

Ravnateljica:
Marina Karavanić


___________________________________________________________________________________________________________________________________________

DJEČJI VRTIĆ PETAR PAN
ZAGREB, Španovićeva 18
KLASA:501-01/20-01/02
URBROJ:251-586-01-20-01
Zagreb,  19.03.2020.
 
 
OBAVIJEST
 
 
Poštovani roditelji/skrbnici,
Sukladno odluci  Vlade Republike Hrvatske od 19.03.2020. - Odluka o izmjeni Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu, osigurat će se prihvat djece u slučajevima kad su  oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece.
 
U skladu s navednim mole se roditelji da najmanje dan ranije najave potrebu za zbrinjavanjem djeteta radi pravovremene organizacije rada, budući da je broj radnika sukladno preporukama poslodavca sveden na minimum.
 
Kontakt vrtića na koji možete najaviti potrebu za zbrinjavanjem djeteta je: 01 3750-330 ili e-mail: vrtic.petarpan@zagreb.hr.
 
Zahvaljujemo na razumijevanju.
 
S poštovanjem,
Marina Karavanić, ravnateljica-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DJEČJI VRTIĆ "PETAR PAN"
ZAGREB, Španovićeva 18
 
 
VAŽNA OBAVIJEST
 
 
Poštovani roditelji/skrbnici,
Ovim putem Vas obavještavamo da će od utorka, 17.03.2020., raditi samo centralni objekt DV Petar Pan na adresi Španovićeva 18, kako bi se osigurala briga, njega, skrb i prehrana za djecu čiji roditelji nemaju mogućnost osigurati njihovo čuvanje, nadzor i ostanak kod kuće.
 
Postupak prijelaza djece u gradskim dječjim vrtićima za ped. god. 2020./2021. provest će se u skladu s preporukama za komuniciranje s građanima te slijedom navedenog molimo da Zamolbu za prijelaz
( http://www.vrtic-petarpan.zagreb.hr/default.aspx?id=11 ) dostavljate isključivo poštom na adresu Španovićeva 18, Zagreb ili putem elektroničke pošte na: vrtic.petarpan@zagreb.hr.
 
Zahvaljujemo na razumijevanju.
 
S poštovanjem,
Marina Karavanić, ravnateljica
(u.z. Vesnica Prelčec, pedagog)
 
U Zagrebu, 16.03.2020.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VAŽNA OBAVIJEST 

 
Poštovani roditelji,
 

U skladu sa Zaključkom gradonačelnika Grada Zagreba od 13.ožujka 2020. godine KLASA:
601-01 / 20-01/ 27, URBROJ:251-03-02-20-2, obustavlja se redoviti rad dječjih vrtića kojima
je osnivač Grad Zagreb.
 

Redoviti rad dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Zagreb, obustavlja se od
16.ožujka 2020., sukladno Smjernicama za postupanje, a vezano uz aktualnu situaciju
širenja COVID-19 virusa.
 

S obzirom na to da je sprečavanje i suzbijanje istog od interesa za Grad Zagreb, potrebno je
poduzeti mjeru obustave redovitog rada dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Zagreb.
 

Vrtić će organizirati brigu, njegu, skrb i prehranu djece čiji roditelji nemaju
mogućnost osigurati njihovo čuvanje, nadzor i ostanak kod kuće.
 
Zahvaljujemo na suradnji.
S poštovanjem,
 
 
 
 
Ravnateljica: Marina Karavanić, prof
 
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MJERE PREVENCIJE PO UPUTAMA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA

 S obzirom na zdravstvene preporuke i primarni nam cilj, a to su prevencija i zaštita zdravlja, ovim vam putem skrećemo pozornost na važnost higijenskih navika djece/učenika i zaposlenika vaše škole/ustanove, a za koje su preduvjet dostupnost higijenskih potrepština.
 
Molimo, stoga, na pojačanu kontrolu dostupnosti istih kao i njihovu redovitu nadopunu.
 
Llink na stranicu Ministarstva zdravstva s opisanim mjerama prevencije:
https://zdravlje.gov.hr/corona-virus-i-mjere-prevencije/4952


 

© 2020 Vrtić Petar Pan. Sva prava pridržana.