eTwinning

zajednica škola u Europi
eTwinning nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

Kids in action
Razvijanje dječje kreativnosti putem ICT alata. Ovaj projekt je rezultat seminara u Patrasu, Grčkoj "Kreativnost i digitalne kompetencije u eTwinning projektima za nastavnike vrtića" od 23. do 25. 11. 2017. godine.
Projekt je realiziran tijekom 2018. u suradnji sa dječjim vrtićem iz Bugarske, te je osvojio Nacionalnu oznaku kvalitete, te kao takav služi ostalim učiteljima i odgojiteljima kao izvor za korištenje materijala i aktivnosti.

https://twinspace.etwinning.net/53787/homeRavnateljica Marina Karavanić sudjelovala je u vođenju mrežnog modula na temu “Erasmus+ projektima do inovativnih škola” održanog 05.12.2017, na kojem je sudjelovalo 100 sudionika.7Odgojitelj Alen Ptičar sudjelovao je na na eTwinning seminaru "Kreativnost i digitalne kompetencije u eTwinnning projektima za vrtiće" održanom 23-25.11.2017 u Patrasu, Grčka. Na seminaru je sudjelovalo 74 sudionika iz 14 zemalja Europe.
Program seminara:
o Informacije o integraciji alata u udionici
o Inovativne metode za kolaborativno udenje
o Korisni alati za organizaciju projekta
Upoznavanje kolega iz drugih europskih zemalja i pronaći partnere za projekt vezan uz temu

Ravnateljica Marina Karavanić sudjelovala je na eTwinning konferenciji, koja se održala od 21.09.-23.09.2016 u Firenci, Italija  pod nazivom " Aktivno građanstvo, promicanje jednakosti i tolerancije na eTwiningu". Konferenciji je prisustvovao 261 sudionik iz 36 zemalja.
Uz predavanja eminentnih stručnjaka i profesora s različitih Europskih fakulteta, prikazan je velik broj primjera različitih eTwinning projekata, te širenje mreže suradnje vrića i škola diljem Europe.  
 
Odmah po povratku zajedno s odgojiteljima započet je dogovor za suradnju na eTwinning projektima ssa školama iz Španjolske, Velike Britanije, Slovenije i Hrvatske, čiji su sudionici bili na konferenciji., kako bi se radilo na zajedničkom projektu , a on bi uključivao aktivnosti promicanja tolerancije i jednakosti.


© 2020 Vrtić Petar Pan. Sva prava pridržana.