eTwinning

eTwinning je zajednica škola u Europi

eTwinning nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.


16.11.2018. Na godišnjoj eTwinning konferenciji "Budućnost eTwinninga i kulturno naslijeđe u digitalnom dobu" u kategoriji "Predškolsko obrazovanje" dobitnik nagrade je projekt "Kids in action", Dječji vrtić "Petar Pan" iz Zagreba. istoimeni projekt također je dobio oznaku za nacionalnu i europsku kvalitetu (National quality label & European quality label).
Ravnateljica Marina Karavanić sudjelovala je u vođenju mrežnog modula na temu “Erasmus+ projektima do inovativnih škola” održanog 05.12.2017, na kojem je sudjelovalo 100 sudionika.7Odgojitelj Alen Ptičar sudjelovao je na na eTwinning seminaru "Kreativnost i digitalne kompetencije u eTwinnning projektima za vrtiće" održanom 23-25.11.2017 u Patrasu, Grčka. Na seminaru je sudjelovalo 74 sudionika iz 14 zemalja Europe.
Program seminara:
o Informacije o integraciji alata u udionici
o Inovativne metode za kolaborativno udenje
o Korisni alati za organizaciju projekta
Upoznavanje kolega iz drugih europskih zemalja i pronaći partnere za projekt vezan uz temu

Ravnateljica Marina Karavanić sudjelovala je na eTwinning konferenciji, koja se održala od 21.09.-23.09.2016 u Firenci, Italija  pod nazivom " Aktivno građanstvo, promicanje jednakosti i tolerancije na eTwiningu". Konferenciji je prisustvovao 261 sudionik iz 36 zemalja.
Uz predavanja eminentnih stručnjaka i profesora s različitih Europskih fakulteta, prikazan je velik broj primjera različitih eTwinning projekata, te širenje mreže suradnje vrića i škola diljem Europe.  
 
Odmah po povratku zajedno s odgojiteljima započet je dogovor za suradnju na eTwinning projektima ssa školama iz Španjolske, Velike Britanije, Slovenije i Hrvatske, čiji su sudionici bili na konferenciji., kako bi se radilo na zajedničkom projektu , a on bi uključivao aktivnosti promicanja tolerancije i jednakosti. 

© 2019 Vrtić Petar Pan. Sva prava pridržana.